zondag 2 oktober 2011

'Juf Petra fietst de Alpe d'Huez op....'

Donderdag 26 mei 2011
Vorige week hebben de kinderen van groep 5 van mijn school de Wijzer in Beneden-Leeuwen mij geinterviewd over mijn deelname aan de Alpe d'HuZes. Zie hier het prachtige resultaat (knap gedaan hoor, jongens en meiden!): 

'Juf Petra fietst de Alpe d'Huez op'
Juf Petra gaat naar Frankrijk. Ze gaat op 9 juni 2 keer de berg op en 2 keer naar beneden. Dat vindt ze wel spannend... Ze gaat fietsen voor het kankerfonds. Ze vindt het heel erg spannend. Een vriendin van juf Petra doet ook mee. Ze vindt fietsen al heel lang leuk. Ze begon in november. Want iemand werd ziek dus kon die niet mee doen, en toen zei de man van haar vriendin die ook mee fietst:  wil je mee doen? Toen zei ze ja!!!!! Ze kan  in 1 uur en 3 kwartier  omhoog (denkt ze) en in 20 minuten naar beneden, en ze heeft 30 versnellingen op haar fiets!!
Ze vindt het heel erg leuk! Ze kan 27 km per uur op een vlakke weg. Als ze klimt maar 8 km per uur maar dat is ook erg zwaar. Juf Petra heeft geluk dat ze zo slank is want dan kun je beter klimmen… 
Ze gaat met de auto naar Frankrijk (niet op de fiets!!!!).
De weg is 13,8 km hoog. Ze vindt het heel leuk om door de frisse natuur te fietsen op haar snelle racefiets!
Ze heeft nog nooit mee gedaan. Ze draagt natuurlijk wielrenkleren en wielrenschoenen. Ook heeft ze een helm op. Haar fiets is blauw met zwart en wit, haar helm is zilver met blauw, haar schoenen zijn zilver. Ze heeft ook een bel op haar fiets, geen standaard. Ze heeft een super lichte fiets!
Een band verwisselen vindt ze nog lastig (we hopen dat iemand het haar leert). 
Zij gaat al op zaterdag naar Frankrijk en gaat dan daar een beetje wennen en alvast wat kleine bergen beklimmen. Op donderdag 9 juni gaat ze echt de berg op. Het komt op de radio en op de televisie. Dat willen wij wel zien. 
We weten niet hoe hoog de berg is maar we denken HEEL HOOG!!!!! 
We weten nu al dat juf Petra meer dan 2000 euro binnen krijgt!!!
Er kan van alles gebeuren tijdens dat ze de berg op fietst.
Er doen een stuk of 4500 wielrenners mee (misschien wel meer!!). 

Groetjes van Anne & Wallaa (groep 5 de Wijzer Beneden-Leeuwen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten